Nieuwe energiesubsidie Zuidhorn blijkt erg gewild

In de eerste drie maanden van dit jaar hebben ruim 25 gezinnen in Zuidhorn gebruik gemaakt van de nieuwe subsidie voor het verduurzamen hun nieuwbouwwoning. Zuidhorn is één van de weinige gemeenten in Nederland die subsidies verstrekt voor energiezuinige maatregelen.

De subsidie voor energiezuinige nieuwbouw kan sinds 1 januari worden aangevraagd door inwoners van de gemeente Zuidhorn. De gemeente trekt hiervoor dit jaar € 85.000 uit. Aanvragers komen in aanmerking voor een subsidie van maximaal € 2000, waarvan de uiteindelijke hoogte wordt bepaald door hoeveel energie er wordt bespaard.

Zuidhorners kunnen de subsidie gebruiken voor energiebesparende maatregelen voor hun nieuwbouw woning. Dit kan isolatie zijn (dak-, vloer- en spouwmuurisolatie) of de aanschaf van zuinige verwarming (zonneboilers, warmtepompen, HRe en HR++). Al deze maatregelen zorgen voor een lager gasverbruik.
Ambitieus klimaatbeleid

Beleidsmedewerker Leon Teeuw was nauw betrokken bij het opzetten van de subsidieregeling. “De subsidie hoort bij ons ambitieuze klimaatbeleid, waarbinnen we het gebruik van fossiele grondstoffen zo snel mogelijk terug willen brengen“, licht hij toe.

Subsidie aanvragen kan op de website van de gemeente Zuidhorn.

zuidhorn helemaal gasloos