• 9 minuten vanaf Groningen CS

  Wonen in de Oostergast is kiezen voor de rust van een dorp, maar wel met de gemakken van een stad. Het station is op loopafstand en met de trein ben je in 9 minuten in hartje Groningen. Met de auto ben je binnen een half uur in de stad en zelfs op de fiets is het te doen: 40 minuten!

 • Rust, groen en ruimte

  Het groen omringt de wijk en loopt er dwars doorheen. Bij de aanleg van deze nieuwbouw is gezorgd dat minstens de helft van de wijk uit groen bestaat. En dat merk je; aan de rust en de dorpse uitstraling. In de wijk bevindt zich bovendien het Natuureiland: een park waar kinderen naar hartelust spelen en opgroeien in het groen.

 • Vrije kavels & nieuwbouw koopwoningen

  In de eerste fase van de Oostergast is een nieuwbouwwijk gerealiseerd met diverse woningen en eigen voorzieningen. De tweede fase is nagenoeg afgerond en wordt gekenmerkt door een ongekende ruime opzet, waarbij alle kavels worden omringd door veel groen. Een plan voor de volgende (derde) fase van de Oostergast is in voorbereiding.

   

 • Onderwijs op loopafstand

  Lopend of op de fiets naar school… welk kind wil dat nou niet? Daarom heeft de Oostergast een eigen basisschool voor de kinderen uit de buurt: brede school De Noordster. Onder één dak zitten hier openbare basisschool De Borgh, de Christelijke basisschool Het Anker en kinderopvang SKSG.

De mooiste nieuwbouwwoningen van Groningen, op 9 minuten van de stad:
 • Wonen tussen Stadjers

  De meeste inwoners van de Oostergast komen uit de stad Groningen of Zuidhorn. Veel van hen zijn jonge stellen en gezinnen die hun eerste huis kopen. Ook stellen, waarvan kinderen het huis uit zijn, maken in de Oostergast een nieuwe start met een levensbestendig huis.

 • Alle voorzieningen dichtbij

  Het centrum van Zuidhorn bevat grote winkelketens en is bereikbaar via een groene wandel- en fietsroute. Het stationspark ligt aan de rand van de wijk. Voor de basisschool en het zwembad hoef je de wijk niet eens uit: beiden liggen centraal in de Oostergast.

 • Dorpse sfeer

  De Oostergast is een wijk waar de mensen elkaar nog groeten op straat. Een dorpse sfeer, veel speeltuinen en een dierenweide zorgen dat bewoners elkaar gemakkelijk leren kennen. Er is een grote variatie in woonsferen: van wonen aan een brede singel, wonen met uitzicht over de weilanden tot wonen in en knus hofje.

 • Kies je eigen energierekening

  Woningen in de Oostergast worden zeer energiezuinig en gasloos gebouwd. Bewoners kunnen rekenen op een uitstekend comfort, lage tot zelfs géén energielasten en zijn nu al klaar om gasloos te wonen.

Droomhuis kopen of bouwen in Groningen? Nú is het moment

Gemeente Westerkwartier en Dura Vermeer hebben overeenstemming bereikt over de ontwikkeling van nieuwe woningen in woonwijk De Oostergast in Zuidhorn. De verwachting is dat de verkoop van de eerste bouwkavels en woningen start in het 2e kwartaal van 2023.

Bestemmingsplan

De gemeente heeft een stedenbouwkundig plan en een bestemmingsplan laten opstellen. Beide plannen liggen vanaf 5 oktober 2022 gedurende zes weken ter inzage. In het bestemmingsplan ‘Oostergast fase 2da-noord en fase 3a’ is ruimte voor ongeveer 240 woningen. Fase 2da-noord ontwikkelt de gemeente. In deze fase is ruimte voor ongeveer 60 woningen. Fase 3a, met ruimte voor ongeveer 180 woningen, ontwikkelt Dura Vermeer. Met dit plan bedienen beide partijen zoveel mogelijk doelgroepen op de woningmarkt. Van starters tot senioren en zowel huurders als kopers.

Dáárom de Oostergast

 • Goed bereikbaar
 • Alles dichtbij
 • Groen & ruimte

Het plan

Bijzonder Wonen Bereikbaar: Voor ieder wat wils!

Woonwensen gaan in vervulling in de Oostergast. Van betaalbare starterswoningen tot prachtig gelegen ruime kavels. Ecologisch duurzame woningen, sociale huurwoningen, woningen voor starters en levensloopbestendige nieuwbouwprojecten behoren tot de mogelijkheden. Hier vind je ruime kwaliteitswoningen en fraai gelegen kavels met veel variatie voor een goede prijs.

De Oostergast in beeld

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in en nieuwtjes over de Oostergast? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Interesse