DE OOSTERGAST,
BIJZONDER WONEN BEREIKBAAR
Meer informatie

Dit feest laat zien waarom Zuidhorn bruist

Feest op drie pleinen: tijdens de Kom In Zuidhorn-dag lieten bewoners en middenstanders afgelopen zaterdag zien waarom het Groninger dorp zo bruist.

Beste beentje voor

De Kom in Zuidhorn-dag is de dag waarop íedereen in Zuidhorn zijn of haar beste beentje voorzet. Elk jaar opnieuw laten tientallen verenigingen zien waarom de leden zich hier geen dag vervelen; troeven de lokale sportclubs elkaar af met spectaculaire demonstraties; en presenteert de lokale middenstand zichzelf met tientallen stands. Zo ook tijdens de vierde editie, afgelopen zaterdag.

Muziek luisteren en smaken proeven

Rond één uur waren de Zuidhorners er helemaal klaar voor: een middag vol activiteiten, waarmee ze laten zien waarom Zuidhorn bruist. En terwijl de drie pleinen in het Groninger dorp volstroomden met bezoekers, sloegen de trotse Zuidhorners de handen ineen voor een topdag.

Dat het afgelopen zaterdag regende, dat leek niemand te deren: uit de hele regio kwamen bezoekers om de typisch gastvrije sfeer van Zuidhorn te beleven. De honderden bezoekers snuisterden bij de stands en genoten van de muziek van onder andere de Spice Daddies, Tweaky Tones en Cor de Orgelman.

Lokale lekkernijen

De inwendige mens werd op zijn wenken bediend. Op verschillende plekken zorgden de lokale middenstanders voor lokale lekkernijen, zoals cupcakes van Chez Christine, de smakelijke worsten van slager Menno Knot en de smakelijke wijn van Ghebels Wijnen. En natuurlijk was er een bijna oneindige voorraad van de Kuske oet Grunn: een chocoladekoek die bekend staat als een lokale lekkernij. Want wat Knol’s Koek is voor de stad Groningen, is ‘Kuske’ voor Zuidhorn.

Gillende kettingzaag

Jacob’s Tuinservice zorgde voor een éxtra speciale aankleding van de dag. De ondernemer uit Noordhorn stak zijn armen uit de mouwen en richtte de het marktplein tussen de Action en het Kruidvat sfeervol in met olijfbomen, tuinhout en ijzerwaar. Met een luid gillende kettingzaag ging hij regelmatig tekeer op het meegebrachte hout, wat zowel herrie als spektakel opleverde.

Tevreden organisatie

De organisatie kijkt tevreden terug op een geslaagde dag. Dat het de hele middag regende, leek geen enkele bezoeker wat uit te maken. “Ondanks die regen, en het feit dat er in de regio meerdere evenementen waren, kwamen tal van bezoekers naar het centrum”, aldus de organisatie. Want het bleef de hele middag gezellig druk. “Regen deert Kom in Zuidhorn feest nauwelijks”, vat de organisatie terecht samen.

 

Foto’s gemaakt door Johan Vergonet

Gerelateerde berichten
Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in en nieuwtjes over de Oostergast? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Interesse