De Oostergast,
Klaar voor de toekomst
Op de hoogte blijven

Nieuwe bouwplannen in Zuidhorn

Zuidhorn breidt uit en maakt nieuwbouwplannen voor de komende jaren.

In een tijd waarin de vraag op de woningmarkt het aanbod overschrijdt, maakt de gemeente Zuidhorn plannen voor zowel nieuwe koopwoningen als sociale woningbouw.

Plannen tot 2020 voor de Oostergast

Zuidhorn heeft momenteel concrete plannen tot in ieder geval 2020, vertelt projectleider Kees Koppenaal van de gemeente Zuidhorn. De komende jaren worden er nog ongeveer 200 woningen bijgebouwd.

Een deel van de plannen wordt uitgevoerd in de nieuwbouwwijk de Oostergast, die in de afgelopen tien jaar al flink is gegroeid. “Onze nieuwbouwplannen hebben een grote verscheidenheid van woningtypes”, vertelt Koppenaal. “De nadruk ligt op diversiteit: van starterswoningen tot levensbestendige woningen voor senioren.”

Ook kan de huizenkoper volgend jaar in Zuidhorn kiezen uit meer prijsklassen dan voorheen. Werd er in het verleden veel gebouwd in het middensegment, met de nieuwe bouwplannen wordt gemikt op een diverse groep woningzoekenden. “Er komen betaalbare starterswoningen en een appartementencomplex, maar ook luxe villa’s in de hogere prijsklasse.”

Ook wordt de Oostergast uitgebreid met twaalf sociale huurwoningen, samen met woningcorporatie Wold en Waard.

Op de locatie achter het zwembad in de Oostergast fase 1 ontwikkelen we het Huis van de Toekomst. Het gaat hier om een project van 5 zeer energiezuinige woningen in de sociale sector. Het project dient als voorbeeld en inspiratiebron voor aannemers en ontwikkelaars die ook innovatief en duurzaam willen bouwen.

 

Blijf op de hoogte

Meer over het toekomstige woningaanbod wordt begin 2019 onthuld. Wil jij als eerste de details ontvangen? Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Oostergast via de link hieronder of meld je nu alvast als geïnteresseerde aan bij de makelaar. Je ontvangt dan als eerste bericht over de volgende voorinschrijving.

En wil je op de hoogte blijven van het nieuws over Tussen de Gasten? Stuur ons een mailtje op tussendegasten@zuidhorn.nl en we schrijven je in voor de nieuwsbrief.

Gerelateerde berichten
Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in en nieuwtjes over de Oostergast? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Interesse