DE OOSTERGAST,
BIJZONDER WONEN BEREIKBAAR
Meer informatie

Nieuwe energiezuinige woningen populair in Zuidhorn

Begin mei zijn acht zeer energiezuinige woningen en twee Nul-op-de-meter-woningen in woonwijk de Oostergast in de verkoop gezet.

Bij de Nul-op-de-meter-woningen staan de energiemeters aan het einde van het jaar op nul en is er geen energierekening. Binnen anderhalve week  waren alle tien woningen al onder optie.

Duurzame woningen in trek

Er waren 27 geïnteresseerden  voor de tien woningen. Projectontwikkelaar Plegt-Vos heeft op verzoek van het college van B&W van Zuidhorn op alle tien woningen aan de Ranastraatstraat vernieuwende energieconcepten toegepast. Zo wordt voorzien in een groeiende behoefte naar duurzame nieuwbouwwoningen.  De zeer energiezuinige woningen voldoen aan de energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van 0 die in 2021 gaat gelden.

Wethouder Fred Stol: “We zetten in op de bouw van woningen die nu, maar ook over een paar jaar naar verwachting goed in de markt liggen. Bewoners kunnen rekenen op een uitstekend comfort, lage tot zelfs géén energielasten en zijn nu al klaar voor het post-fossiele tijdperk. Dat is belangrijk voor de leefbaarheid in de toekomst.”

Toekomst

Makelaars, bouwers en de gemeente willen kopers in de Oostergast helpen hun duurzame woonwens te vervullen. Het aanbod van betaalbare en financierbare duurzame energieconcepten voor woningen neemt steeds verder toe. Ook bij de verkoop van vrije kavels merkt de gemeente dat er groeiende belangstelling is voor het duurzaam bouwen door de voordelen die dit met zich meebrengt (lagere energierekening, toegevoegde waarde voor de woning en comfort) en het belang voor de toekomst.

De nieuwe kavels gingen onlangs in de verkoop. Inmiddels zijn er al veel aanmeldingen binnen bij Dijkstra Makelaardij. Inschrijven kan nog tot 15 juni!

Gerelateerde berichten
Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in en nieuwtjes over de Oostergast? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Interesse