DE OOSTERGAST,
BIJZONDER WONEN BEREIKBAAR
Meer informatie

Overdag werken we in bruisend Groningen, ’s avonds genieten we van de rust

In 2001 waren Rein en Astrid op zoek naar een koophuis in Groningen. In de stad was niet veel beschikbaar dus kwam het stel al snel in Zuidhorn terecht. Na in verschillende koop- en huurwoningen te hebben gewoond kwam uiteindelijk hun droom uit: in 2015 wees de makelaar hen op deze vrije kavel! Inmiddels wonen ze er al ruim een half jaar.

Rust en ruimte
De 60 jarige Astrid, oorspronkelijk uit Eindhoven, is na haar studie Engels blijven hangen in het mooie noorden. Rein, 55 jaar, is een echte stadjer en beide kunnen zich al geen voorstelling meer maken om ergens anders dan in het noorden te wonen. Rein en Astrid werken alle twee aan de Rijksuniversiteit in Groningen (RUG). “Het is heerlijk dat we overdag in Groningen te midden van het bruisende studentenleven zitten en dat we ’s avonds hier kunnen genieten van ons thuis in de rust.” Dat de wijk zo groen is vindt het stel erg plezierig en vaak maken ze ’s avonds nog even een wandelingetje door de wijk. Het uitzicht vanuit hun woonkamer is prachtig en iets wat ze altijd al wilden.

Energieneutraal wonen
Ruim twee jaar zijn Rein en Astrid druk geweest met het bouwen van hun energie neutrale woning. Dit betekent dat ze geen energierekening hebben, maar alles zelf opwekken met een warmtepomp en zonnepanelen. Het proces van bouwen was niet altijd even leuk, geven Rein en Astrid eerlijk toe. Gelukkig heeft Rein in zijn werk al de enige ervaring opgedaan hiervoor. “Het is leuk dat je je eigen visie op wonen letterlijk in de praktijk kunt brengen.” Uiteindelijk is het project tot een goed einde gekomen: Rein en Astrid hebben hun droomhuis gerealiseerd op een mooie rustige plek dicht bij werk en ontspanning.

Gerelateerde berichten
Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in en nieuwtjes over de Oostergast? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Interesse