DE OOSTERGAST,
BIJZONDER WONEN BEREIKBAAR
Meer informatie

Veel belangstelling voor steenlegging in de Propusstraat

Veertig belangstellenden zagen hoe wethouder Fred Stol gisteren symbolisch de eerste steen metselde aan de Propusstraat.

De Propusstraat ging bijna een jaar geleden in de verkoop en raakte in recordtempo uitverkocht. De bouw begon eerder dit jaar en de eerste huizen naderen de oplevering.

 Steenlegging door Fred Stol in de Propusstraat in de Oostergast 6

Vakkundig de eerste steen gemetseld

Na een korte openingsspeech loopt wethouder Fred Stol kordaat naar één van de huizen in aanbouw. De opzichter van bouwbedrijf Plegt-Vos overhandigt hem zijn helm – veiligheid gaat immers voor alles – en de baksteen.

Vakkundig metselt Fred de symbolische eerste steen op zijn plek. Vanuit het publiek wordt vriendelijk gegrapt richting de wethouder. “Metsel hem maar goed in, want dit wordt straks het huis van mijn zoon“, aldus een olijke man.

Tijdens de steenlegging werd Fred Stol omringd door ruim veertig belangstellenden. Waaronder de pers, vertegenwoordiging van de aannemer Plegt-Vos en tientallen toekomstige inwoners van de nieuwe straat.

 Steenlegging door Fred Stol in de Propusstraat in de Oostergast 7

Verrassing voor de bewoners

Aan het einde van de ceremonie had de wethouder nog een verrassing voor de bezoekers in petto: ze mogen hun in aanbouw zijnde huizen binnengaan om te kijken hoe de bouw vordert. Terwijl we met een stel kopers meelopen, horen we ze hardop dagdromen over hoe hun huiskamer, keuken en achtertuin er straks bij zullen liggen.

De planning is dat rond de kerst de eerste bewoners de sleutels van hun nieuwe huis krijgen. En dan is de Propusstraat niet langer de werkplek van aannemer Plegt-Vos, maar een bruisende plek waar wordt gewoond, geleefd en gedroomd.

Woonwijk de Oostergast blijft uitbreiden. Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe woningen en kavels in de Oostergast? Schrijf je dan in en je ontvangt als eerste bericht van het nieuwe aanbod.

Gerelateerde berichten
Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in en nieuwtjes over de Oostergast? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Interesse