Het Natuureiland

Midden in de woonwijk ligt één van de mooiste groene plekjes in de Oostergast: het Natuureiland. Een plek voor sport, spel en ontmoeten omringd door groen.

Te voet of te water

Op het Natuureiland kunnen kinderen in de Oostergast naar hartenlust spelen in de natuur. Er is ruimte voor spel en fantasie. Te voet of te water: straks is het allemaal mogelijk in en rondom het natuureiland.

Van én voor de bewoners

Leo Dop is ontwerper van het eiland. Wethouder Fred Stol vindt het fantastisch om te zien hoe het eiland nu echt vorm krijgt. Fred Stol: “Ik ben trots dat onze eigen ambtenaren dit hebben bedacht en in samenspraak met de inwoners hebben ontworpen.”

Het Natuureiland is daarmee van én voor alle bewoners, vindt de wethouder. “In het Natuureiland zijn alle positieve ervaringen van andere parken in onze gemeente samengevoegd en dat maakt het zo’n uniek park!”

Het eiland is opgedeeld in vijf zones met ieder een eigen karakter. De contouren van het eiland liggen vast en bij de invulling krijgen alle bewoners de kans om mee te denken.

Bekijk de presentatie van het Natuureiland en de vijf verschillende zones

Planning Natuureiland

In 2017 zijn 50 bomen geplant op het Natuureiland. Dit betekent dat het eiland vanaf dit jaar de bezoekers kan voorzien van fruit en noten tijdens een heerlijke picknick op de zonneweide. De bruggen zijn ook in 2017 geplaatst, zodat toegang naar het Natuureiland nu makkelijker is.

In 2018 zijn de betonpaden op het eiland aangelegd, dus vanaf dan is het echt mogelijk om een wandeling te maken op het eiland, zonder dat je nieuwe schoenen helemaal vies worden. Het voetbalveld is bijna klaar!

De doeltjes staan klaar om geplaatst te worden. Het veld moet alleen nog geschikt gemaakt worden en wordt na 15 juni weer gemaaid. Deze zomer worden er nog meer heuvels gebouwd op het stuk groen en in de herfst worden er nog meer bomen gepland!

Rondleiding Natuureiland

Twee keer per jaar geeft Leo Dop een rondleiding op Het Natuureiland. Woensdagmiddag 6 juni was de laatste rondleiding. Ruim 40 belangstellenden melden zich bij het gemeentehuis en samen met Leo Dop hebben zij een rondje gemaakt op het eiland. Leo vertelde enthousiast over de verschillende boom- en plantsoorten, manier van maaien, de planning, de nieuwe betonpaden en over het voetbalveld!

Video Natuureiland op YouTube
Kinderen in zand
Lopen over brug natuureiland
Zandbult op het natuureiland in De Oostergast
Excursie Natuureiland Oostergast
Natuureiland excursie
Natuureiland
Natuureiland excursie
Natuureiland excursie
Natuureiland excursie
Natuureiland excursie
Natuureiland excursie
Natuureiland excursie
Natuureiland excursie
Natuureiland excursie
Natuureiland excursie
Natuureiland excursie
Natuureiland excursie
Natuureiland excursie