Nieuwbouwprojecten Groningen,
Kavels en koopwoningen in de Oostergast
Meer over de Oostergast

Nieuwbouwprojecten Groningen – vrije kavels en koopwoningen

Nieuwbouwprojecten Groningen in de Oostergast, de groene woonwijk aan de rand van Zuidhorn. 

Zuidhorn breidt uit. Aan de rand van het Groninger dorp ontstaat een nieuwe woonwijk: de Oostergast. In de afgelopen jaren is de wijk uitgegroeid van een paar straten, tot een bruisende woonwijk met alle faciliteiten die je kent van een grote stad binnen handbereik in een overzichtelijk dorp.

Bewoners zijn hier trots op hun wijk. Logisch. Hier groeten mensen elkaar nog op straat en kennen buren elkaar nog bij de voornaam. De achterdeur wordt gebruikt om de woning binnen te komen en de auto parkeer je daar waar je dat het liefste doet: op je eigen oprit of in je eigen carport.

Deze vriendelijke wijk is het toneel van vele nieuwbouwprojecten. Want de wijk is gevarieerd en regelmatig komt er nieuw aanbod bij:

  • Starterswoningen
  • Woningen voor gezinnen
  • Vrijstaande villa’s
  • Bouwkavels, waarop je zelf het huis bouwt waarvan je altijd al hebt gedroomd.

Regelmatig komen er nieuwe woningen en kavels in de verkoop. Schrijf je nu in als geïnteresseerde om op de hoogte te blijven van het nieuwe aanbod.

 

Een greep uit het aanbod

Enkele voorbeelden van projectwoningen die in 2018 zijn verkocht en die in 2019 gebouwd gaan worden:

vrijstaande woning oostergast type breed vrijstaande woning oostergast type diep

woningtype serpens nieuwbouw in groningen 

Taurus-te-koop-oostergast

 

Groen. Heel veel groen

Kenmerkend voor de Oostergast is het groen. De natuur omringt én doorkruist de wijk en groen is hier de meestvoorkomende kleur.

In de plannen is namelijk vastgelegd dat minstens vijftig procent van de wijk uit groen bestaat, zodat stellen en gezinnen kunnen wonen in een wijk waar de natuur groeit en bloeit. De 50-50 verdeling tussen groen en baksteen is ongekend voor Nederlandse begrippen en geeft de wijk zijn ruime uitstraling.

Centraal gelegen in de wijk is het Natuureiland: een aangelegd natuurgebied waar rust en recreatie hand in hand gaan. Het Natuureiland is in de wijk geliefd bij zowel jong als oud. Hier kunnen namelijk kinderen spelen, terwijl hun ouders ontspannen. En dat allemaal omringd door groen.

 

Nieuwbouwprojecten Groningen in de Oostergast (Zuidhorn) nieuwbouw groningen begint in de oostergast

 

Groningen binnen handbereik

De Oostergast is geliefd onder Groningers die in of rondom de stad werken en thuis willen komen in de rust die een dorp te bieden heeft. Ze vinden wat ze zoeken aan de rand van Zuidhorn.

De Oostergast ligt op steenworp afstand van de stad Groningen. Vanaf het naast de wijk gelegen treinstation is de stad snel bereikt: in minder dan 9 treinminuten reis je van station naar station. Met de auto ben je binnen 20 minuten in de stad, met dank aan de naast de wijk gelegen uitvalswegen.

Oftewel: je zou dus kunnen zeggen dat bewoners van de Oostergast sneller in het centrum van Groningen zijn, dan een heleboel inwoners van de stad Groningen zelf.

Niet voor niets dat veel bewoners uit de stad kiezen voor een nieuwbouwhuis in de Oostergast. Bewoners vinden hier namelijk de rust van een dorp, zonder het stadsleven uit het oog te hoeven verliezen. Ook veel gemakken van de stad zijn hier dichtbij. Op een paar minuten van de wijk is het winkelcentrum van Zuidhorn, met daarin meerdere supermarkten en winkels van grote ketens, zoals Kruidvat en Action.

De trein van Zuidhorn naar Groningen station zuidhorn

 

 

Zuidhorn heeft het

Zuidhorners zijn trots op hun dorp. En terecht. Want Zuidhorn is een opvallend complete gemeente, met alles binnen handbereik. Het winkelcentrum is uitgebreid en compleet, met de belangrijkste winkelketens op loopafstand van elkaar. En het rijke verenigingsleven zorgt dat iedereen voldoende energie kwijt kan in sport en spel.

Regelmatig worden hier grote activiteiten gehouden. In het buurtcentrum treden met enig regelmaat artiesten op, en het in Zuidhorn gehouden popfestival Kanaalpop is een publiekstrekker met een regionale uitstraling.

Voor de hardlopers is de ZuidhoRUN een jaarlijks terugkerend hoogtepunt, en tijdens het jaarlijkse Kom in Zuidhorn-feest trekt het hele dorp richting het centrum. Ook al woon je hier je hele leven, je verveelt je er geen minuut.

veld van voetbalvereniging VV Zuidhorn aan de Sportlaan 

 

Alle voorzieningen in de buurt

De Oostergast staat bekend om zijn goede voorzieningen, voor zowel gezinnen als kinderloze stellen. In de woonwijk de Oostergast bevindt zich een school, kinderopvang en zwembad (waar ook zwemlessen worden gegeven).

Even verderop, in het authentieke dorpshart van Zuidhorn, zijn alle faciliteiten van de stad te vinden in de rust van een dorp. Winkels, supermarkten en horeca zijn hier allemaal op loopafstand van elkaar te vinden.

Zwemcentrum Zuidhorn biedt zwemles aan de kinderen uit De Oostergast wegwijzerbord in zuidhorn

 

Nieuwbouwprojecten breiden uit

In 2007 is gestart met de bouw. De verwachting is dat de Oostergast tot 2020 blijft groeien. Regelmatig komen nieuwe kavels en projectwoningen in de vrije verkoop. De les uit het verleden is dat het aanbod heel geliefd is en binnen een heel kort tijdsbestek een weg vindt naar een geïnteresseerde koper.

Tijdens een recente verkoopronde, in 2018, vond een recordaantal inschrijvingen plaats op een 30-tal projectwoningen. De verwachting is dat deze verhoogde belangstelling nog enige tijd zal aanhouden.

Bekijk daarom het aanbod van kavels en nieuwe koopwoningen en schrijf je nu alvast in om op de hoogte te blijven van het toekomstige aanbod.

 

 

 

 

Zuidhorn bouwt zonder gas

Traditionele fossiele brandstoffen hebben geen toekomst en worden in 2050 volledig afgeschaft. De gemeente Zuidhorn wil niet zo lang wachten.

Sinds 2018 wordt daarom volledig gasloos gebouwd. Nieuwe woningen worden hierbij niet aangesloten op het gasnet en worden daarom voorzien van alternatieve vormen van energie, zoals zelf opgewekte stroom en verwarming met een warmtepomp.

De extra investering van het gasloos bouwen, verdient zich snel terug omdat stookkosten nagenoeg € 0 zullen zijn. Bovendien kunnen Zuidhorners gebruikmaken van gunstige subsidieregelingen van de gemeente. Zuidhorn loopt ook hiermee voorop op veel andere gemeenten in Nederland.

 

 

Femke en Richard hebben alles dichtbij hun droomhuis
Nieuwbouwwijk De Oostergast heeft de Brede School

 

Dáárom nieuwbouw in de Oostergast

  • Wonen op een steenworp afstand van de stad
  • Moderne nieuwbouw en vrije kavels te koop
  • Je droomhuis in een groene wijk
Gerelateerde berichten
Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in en nieuwtjes over de Oostergast? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Interesse