DE OOSTERGAST,
BIJZONDER WONEN BEREIKBAAR
Meer informatie

Nieuwe fase Oostergast met nieuw team en nieuwe strategie klantreis

De bouw van de tweede fase van de Oostergast is in volle gang. In de afgelopen jaren is de Oostergast uitgegroeid tot een prachtige en groene woonwijk met goede voorzieningen. De toekomstplannen van de Oostergast zijn groots. In 2020 bestaat de woonwijk naar verwachting uit ongeveer 490 woningen. We gaan deze nieuwe fase in met een nieuwe makelaar, een nieuw projectteam, nieuwe huisstijl én campagne: Bijzonder Wonen Bereikbaar.

Bijzonder Wonen Bereikbaar

De nieuwe campagne Bijzonder Wonen Bereikbaar dekt alle facetten van de Oostergast. Enerzijds bereikbaar gezien de gunstige ligging bij de stad Groningen en goede vervoersvoorzieningen. Anderzijds de ruime keuze in verschillende woonwensen. Van rijwoning tot tweekapper en van een vrijstaande woning tot excellent wonen aan de Nieuwe Gast.

Hoewel de eerste huisstijl nog gekenmerkt werd door een droomwolk midden in een leeg weiland, straalt de nieuwe huisstijl de tweede fase uit. Deze website is vernieuwd, zal doorlopend aan gewerkt worden, waarbij de woningzoeker gerichter kan zoeken en zich kan laten inspireren door huidige bewoners van de Oostergast. Niet alleen de huisstijl is vernieuwd, ook de strategie van het  begeleiden van de klantreis. In de woningmarkt zijn er verschillende keuzeprocessen. Kopers in de Oostergast, de ambassadeurs kunnen dit beamen.

Bij het kopen van een kavel en/of woning kom je voor veel verschillende keuzes te staan. Goede begeleiding op de juiste tijd zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden.Vanaf het moment dat potentiële kopers een woondroom hebben, speelt de Oostergast hierop in en begeleidt de koper door de oriëntatiefase, de selectie tot en met het daadwerkelijk kopen van een woning of kavel. Een huis kopen in Zuidhorn was nog nooit zo makkelijk.

De nieuwe makelaar Douwe Dijkstra van Dijkstra Makelaardij uit Zuidhorn komt met passend financieel advies om het koopproces mee af te sluiten. Met een nieuw en energiek team waarbij elke schakel op elkaar is afgestemd, maken we voor iedereen Bijzonder Wonen Bereikbaar en laten we dromen uitkomen in de Oostergast.

Hoe het allemaal begon

Ruim tien jaar geleden, in juni 2006 tekende de gemeente en ontwikkelaar Plegt-Vos hun samenwerkingsovereenkomst voor het project de Oostergast. Kenmerkend voor het hele ontwikkelingsproces in al die jaren is het enthousiasme van de vele samenwerkende partijen. Al meer dan 10 jaar werken meerdere ontwikkelaars samen met de gemeente om de Oostergast zo mooi mogelijk te maken.

Op 1 juni 2007 gingen de eerste woningen en kavels in de verkoop. Deze vielen in de smaak bij kopers en waren razendsnel verkocht. In totaal zijn tot nu toe in de Oostergast fase 1, 265 woningen gebouwd en ongeveer 35 kavels verkocht. De tweede fase is inmiddels al meer dan 50 woningen rijker.

Op de foto het nieuwe team:

 

Bovenste rij (vlnr):

 • Sietske de Jong communicatiemedewerker,
 • Hans Bekkema projectleider openbare werken,
 • Leon Teeuw beleidsmedewerker duurzaamheid,
 • Bert Baptist controller,
 • Marjolein van Schoonhoven beleidsmedewerker ruimtelijke ordening,
 • Robert Busch marketingadviseur,
 • Truus Wilbrink medewerker bestuurssecretariaat,
 • Albert Dijkstra makelaar,
 • Gerrit Elsenga projectleider Oostergast.

Onderste rij (vlnr):

 • Rudi Uil ambtelijk opdrachtgever
 • Fred Stol wethouder gemeente Zuidhorn.
Gerelateerde berichten
Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in en nieuwtjes over de Oostergast? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Interesse