DE OOSTERGAST,
BIJZONDER WONEN BEREIKBAAR
Meer informatie

Nieuwe woonconcepten in de Oostergast Zuidhorn

Woonwijk de Oostergast kiest voor uitbreiding én verbreding.

Woonwijk de Oostergast in Zuidhorn wordt in 2019 verrijkt met twee nieuwe woonconcepten: een viertal luxe vrijstaande villa’s en twaalf appartementen. Beide woonvormen werden nog niet eerder op deze manier in de Oostergast toegepast.

De woonwijk kiest hiermee niet alleen voor uitbreiding, maar vooral ook voor verbreding. “In een tijd waarin veel huizenkopers  de stad verruilen voor het platteland, is diversiteit en een ruime keuzemogelijkheid enorm belangrijk”, vertelt wethouder Fred Stol van Zuidhorn.

Luxe villa’s
Projectontwikkelaar VDM realiseert in 2019 vier luxe vrijstaande villa’s aan de Ranastraat. Een primeur voor de wijk. Wethouder Fred Stol: “Deze woningen sluiten wat architectuur en kwaliteit betreft goed aan bij de overige woningen in de Oostergast. De woningen zijn groter dan gemiddeld, met een woonoppervlakte van 180 m2, en ze staan op royale kavels. De woningen leveren zo een mooie bijdrage aan de wijk.”

Appartementen
Vastgoedontwikkelaar Frisoplan realiseert twaalf appartementen aan de Antaresstraat. De appartementen worden in drie lagen van vier appartementen gerealiseerd. De bovenste laag heeft de beschikking over een zolder, die aan het woongedeelte is gekoppeld. Wethouder Stol: “De architectuur en de kwaliteit van deze appartementen voegen iets speciaals toe aan de wijk. Op de gekozen locatie vormen zij een echte blikvanger.”

Gasloze woningen
Zuidhorn loopt in Nederland voorop met gasloos bouwen. Fred Stol: “Het spreekt daarom vanzelf dat de woningen en de appartementen geen aansluiting krijgen op het gasnet én voldoen aan hoge eisen wat betreft energie en duurzaamheid.”

Ondertekening van de overeenkomst
De luxe villa’s worden, in samenwerking met projectontwikkelaar RUTGERGIETEMACOM, gerealiseerd door VDM en de appartementen door Frisoplan. Vrijdag 21 december heeft wethouder Fred Stol de overeenkomst ondertekent voor de verkoop van grond in de Oostergast aan ontwikkelaars VDM en Frisoplan. De gemeente Zuidhorn zet hiermee in op hoogwaardige kwaliteit en variatie in woonvormen in de Oostergast.

Gerelateerde berichten
Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in en nieuwtjes over de Oostergast? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Interesse