DE OOSTERGAST,
BIJZONDER WONEN BEREIKBAAR
Meer informatie

Kleurrijke bomen aan Het Noorderlicht

Woensdag 3 mei kreeg de straat Het Noorderlicht in woonwijk de Oostergast te Zuidhorn een rij nieuwe bomen.

Het gaat om zes verschillende soorten (linde, eik, kers, Vrije kavels Oostergast te koop – inschrijven kan tot 15 juni, magnolia, appelboom). De beste tijd om de bomen te planten is de herfst, maar de planning zorgde ervoor dat deze week de laatste bomen een plekje kregen.

Per vrachtauto aangeleverd

Het groen werd per vrachtauto aangeleverd en met een hijskraan in de boomgaten geplaatst. Collega’s van verschillende werkplaatsen van de gemeente hielpen mee om de bomen een goede start te geven door ze op een goede wijze te plaatsen.

Eerder deze week waren de boomgaten al gegraven en paaltjes en drainage geplaatst. De paaltjes zelf zijn onbehandeld en blijven tussen de drie en zes jaar staan, daarna zorgen de boomwortels zelf voor een goede verankering.

Deel werd al eerder aangeplant

Een deel van het Noorderlicht is eerder al aangeplant en hier kun je zien hoe mooi de boompjes er na een jaartje al bij staan! De gemeente zorgt niet alleen voor bomen maar ook voor mooie ‘wilde’ bloemen (zie een van de foto’s).

Gerelateerde berichten
Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in en nieuwtjes over de Oostergast? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Interesse