DE OOSTERGAST,
BIJZONDER WONEN BEREIKBAAR
Meer informatie

Zes unieke aardgasvrije woningen

Medio mei dit jaar start Hesco Bouw uit Stadskanaal aan de Nieuwe Gast (zijstraat ten noorden van Het Noorderlicht) in Zuidhorn met de bouw van zes unieke aardgasvrije half vrijstaande woningen.

De Nieuwe Gast straalt straks dezelfde allure uit als de huidige Gast in het dorp, maar met een moderne twist en biedt mogelijkheden voor exclusief wonen. De bouwregels zijn hier dan ook verruimd ten opzichte van de rest van de Oostergast.

Gasvrij met wooncomfort

Nu hebben nog bijna alle woningen in Nederland een CV-ketel op aardgas in huis. Hierdoor ontstaat een flinke CO2-uitstoot. Wethouder Stol: “Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij gemeente Zuidhorn en in de Oostergast, de stap naar een duurzame(-re) manier van verwarmen is dan ook een logische”.

De zes riante half vrijstaande woningen zijn zeer duurzaam (EPC 0) en helemaal gasvrij. De woningen hebben een hoog wooncomfort en zijn voorzien van vloerverwarming, warmtepomp, kunststof kozijnen en zonnepanelen.

Op maat

De aannemer bouwt de woningen helemaal naar de wens van de kopers. Zo heeft de één een vergrote keuken en de ander een slaapkamer en badkamer op de begane grond.

De woningen zijn ideaal gelegen aan de westelijke rand van de Oostergast te Zuidhorn. Dichtbij het trein- en busstation, de Brede School De Noordster, het zwembad en de oude dorpskern. De kopers bestaan voornamelijk uit jonge gezinnen met kinderen uit Zuidhorn zelf en de regio.

Gasloos is de toekomst

Familie van der Heide uit Zuidhorn was op zoek naar een duurzamere woning. Samen met hun kinderen wilde ze graag in een nieuwbouwhuis wonen.  “Gasloos is wel de toekomst en milieubewust. Dit unieke huis, waar er dus geen andere van zijn in de woonwijk, voldoet helemaal aan onze wensen. Milieubewust en op een perfecte locatie! Met ons derde kindje op komst kijken we er naar uit onze nieuwe woning te betreden na de zomer”

Gerelateerde berichten
Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in en nieuwtjes over de Oostergast? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Interesse