DE OOSTERGAST,
BIJZONDER WONEN BEREIKBAAR
Meer informatie

Overwaarde? Verhuizen was nog nooit zo aantrekkelijk

Wie veel overwaarde heeft op zijn woning, heeft in 2018 een goed uitgangspunt: verhuizen was nog nooit zo aantrekkelijk.

Want de hypotheekregels zijn in 2018 veranderd. Deze verandering werkt in het voordeel van mensen die veel overwaarde hebben op hun huidige woning en/of hun huis voor meer dan de helft hebben afbetaald.

Kortlopende hypotheken worden goedkoper

De verandering betreft hypotheken die in tien jaar volledig worden afgelost én waarvan de rente tien jaar vast staat. In de oude situatie werden deze hypotheken door de banken getoetst met een fictieve rente van rond de vijf procent. Hierdoor konden huizenbezitters minder lenen.

Vanaf 2018 gelden nieuwe, soepelere regels. Hypotheken die in tien jaar volledig worden afgelost, worden getoetst met de daadwerkelijke rente. Deze rente is veel lager dan het fictieve percentage wat tot voor kort werd gehanteerd: rond de 1,2 procent.

Omdat banken mogen rekenen met een lagere maandelijkse uitgave aan rente, wordt het maximale leenbedrag over. Hierdoor is het voor veel veertigers en vijftigers nu aantrekkelijker geworden om te investeren in bijvoorbeeld een eigen nieuwbouwhuis op een bouwkavel.

Over de Oostergast

Wij hebben huizen te koop in de provincie Groningen, variërend van starterswoningen tot luxe villa’s. Ook hebben wij kavels in de verkoop, geschikt voor het bouwen van jouw droomhuis.

kavels in oostergast
fred stol
Gerelateerde berichten
Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in en nieuwtjes over de Oostergast? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Interesse