13 kavels nu te koop,
Deadline inschrijving: 14 juni
Bekijk het aanbod

‘Wonen zoals jij dat wil’

Voor velen is het een droom, maar voor sommigen is het heel dichtbij: je droomhuis bouwen op een bouwkavel in Zuidhorn. Een gesprek met Douwe Dijkstra, makelaar in Zuidhorn.

Zuidhorn is onder Stadjers een geliefde plek om te wonen. In de afgelopen jaren verruilden honderden Groningers hun typische stadswoning voor een ruimer huis in de Oostergast. “Dat laat zich makkelijk verklaren“, vertelt Douwe Dijkstra, de makelaar van de nieuwbouw. “In de jonge woonwijk de Oostergast heb je de gemakken van de stad in de rust van het dorp.”

Douwe kan het weten. Hij woont zelf al sinds jaar en dag in Zuidhorn, maar vanuit het Groningse dorp is hij met de auto binnen twintig minuten in het centrum van Groningen. En voor een hapje of drankje in de Stad ’s avonds neemt hij de trein, dan doet hij er maar negen minuten over. “Je zou dus kunnen zeggen dat ik sneller in de stad ben, dan sommige inwoners van de stad zelf.”

In de afgelopen jaren verkocht de makelaar al tientallen bouwkavels in de jonge woonwijk uit ambitieuze huizenkopers uit Groningen. Toch heeft deze verkoopronde voor hem een bijzonder karakter. “De nieuwe kavels liggen aan het noorden van de wijk, waar volop ruimte is. De kavels liggen vlakbij het prachtige Natuureiland: een gevarieerd park met ruimte voor sport, spel én ontspanning.”

 

Bouwkavel als laatste optie

Nieuwbouw Groningen

Nu alle projectwoningen onder optie zijn, is een bouwkavel één van de laatste opties om op korte termijn te verhuizen naar de Oostergast. “Een bouwkavel biedt veel voordelen ten opzichte van een projectwoning”, vertelt de makelaar. “Je zit niet vast aan één bepaalde partij. Je hebt alle vrijheid om zelf je woning te ontwerpen, binnen het bestemmingsplan natuurlijk, en op te laten leveren zoals jij het wilt.”

In de afgelopen jaren verkocht de makelaar al tientallen bouwkavels in de jonge woonwijk uit ambitieuze huizenkopers uit Groningen. Toch heeft deze verkoopronde voor hem een bijzonder karakter. “De nieuwe kavels liggen aan het noorden van de wijk, waar volop ruimte is. De kavels liggen vlakbij het prachtige natuureiland: een gevarieerd park met ruimte voor sport en spel.”

De makelaar is merkbaar enthousiast als hij het aanbod toelicht. Er is namelijk rekening gehouden met alle verschillende wensen. “Het is al mogelijk om een kavel te kopen van 350 vierkante meter, genoeg voor een huis met een bescheiden tuin”, licht Douwe toe. “Het grootste kavel heeft een afmeting van maar liefst 650 vierkante meter, groot genoeg voor een riante villa.”

 

Kavelverkoop, alle info op een rij:

  • 13 kavels nú te koop
  • Prijzen van van € 86.995 tot € 188.739 v.o.n.
  • Inschrijving via de makelaar
  • Bij meerdere inschrijvingen wordt geloot
  • Deadline: 14 juni

 

Gerelateerde berichten
Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in en nieuwtjes over de Oostergast? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Interesse