DE OOSTERGAST,
BIJZONDER WONEN BEREIKBAAR
Meer informatie

3 plekken waar je een oorverdovende stilte hoort

In een dorp wordt geleefd. En dat hoor je. Maar als je goed op zoek gaat, dan hoor je ook hele andere dingen. Zoals stilte.

In Zuidhorn hebben we genoeg plekken waar je de stilte hoort. Hieronder onze drie favoriete plekken.

 

1: Het Joh. Smitpark

Urenlang wandelen zonder dat je iemand tegenkomt: het kan in het Joh. Smitpark. Het park is aangelegd als een stukje ongerept natuur, waar de invloed van de mens minimaal is. Geen gemillimeterd gras, maar grazende dieren die het park delen met de wandelaars. Hier kun je nog op een bankje zitten en urenlang luisteren naar helemaal niets.

joh smit park zuidhorn

2: Het Natuureiland

Het Natuureiland ligt in de Oostergast en is één van de rustigste  plaatsen in die wijk. Eerder dit jaar werden er vijftig bomen geplant en momenteel krijgen die de kans om in alle rust te groeien tot een klein bos met gratis fruit voor iedereen die dat wil. In de komende jaren wordt het eiland verder uitgebreid met vijf zones waar Zuidhorners naar hartelust kunnen recreeren, ontmoeten en ontspannen.

Natuureiland

3: De wandelroutes door de weilanden

In Zuidhorn wonen ruim 7000 inwoners omringd door weilanden. En daarvan genieten alle inwoners. Wandel- en fietsroutes brengen je langs de rustigste plekken van de provincie, waar je uren kunt fietsen zonder een auto tegen te komen. Het geloei van een koe en een enkele trekker, is alles wat je hoort.

weiland zuidhorn

Gerelateerde berichten
Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in en nieuwtjes over de Oostergast? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Interesse