DE OOSTERGAST,
BIJZONDER WONEN BEREIKBAAR
Meer informatie

7 redenen om trots te zijn dat je in Zuidhorn woont

Zeven redenen waarom inwoners van Zuidhorn zo trots zijn op hun dorp.

1: Onze kids kunnen lopend naar school

Zuidhorn is overzichtelijk en rustig. Onze kids kunnen lopend naar school en hebben alles – clubs, sport, zwemles – binnen handbereik.

2: Bauke Mollema komt hier vandaan

Bauke Mollema is de held van de Tour de France. En daar zijn wij ontzettend trots op. Want de wielrenner groeide op in Zuidhorn en is dus de bekendste (oud-)inwoner van dit moment.

3: Je verveelt je hier geen moment

Want er is hier altijd wel iets te doen. Winkels, horeca en een uitgebreid verenigingsleven zorgen dat geen zaterdag saai is.

4: Je bent sneller in Groningen dan Groningers zelf

Vanaf het treinstation ben je in negen minuten in het centrum van Groningen. Dat is sneller dan de meeste mensen die in de stad wonen, want die zijn met de bus al snel een kwartier onderweg.

5: Het is hier heerlijk groen

Van de grazende dieren in het Joh. Smitpark tot het ongerepte natuur van het Natuureiland: de natuur is overal. Nieuwbouw wordt ruim opgezet, zodat het groen de kans krijgt om de groeien en te bloeien.

6: We hebben het grootste bouwproject van het noorden

Stad Groningen heeft de Martinitoren, wij hebben de spoorbrug. De tweehonderd meter lange brug werd eerder deze maand geplaatst, weegt ruim 1,7 miljoen kilo en is het grootste bouwproject wat het noorden ooit heeft gehad.

7: Het gezelligste festival van Groningen wordt dit jaar 10 jaar

Met je gezin ontspannen op een prachtige locatie langs het kanaal, terwijl op het podium een band staat te spelen: het kan op KanaalPOP. Het gezelligste festival van Groningen viert dit jaar zijn tiende verjaardag en daarop is elke Zuidhorner zo trots als een pauw.

Gerelateerde berichten
Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in en nieuwtjes over de Oostergast? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Interesse