DE OOSTERGAST,
BIJZONDER WONEN BEREIKBAAR
Meer informatie

Bouwkavels in Zuidhorn goedkoper dan in Stad

Een bouwkavel in Zuidhorn is ruim 20 procent goedkoper dan een kavel in de stad Groningen. 

In Zuidhorn is nieuwbouw dus goedkoper.

Tuinduizenden euro’s

De keuze voor binnen of buiten de stad wonen, scheelt al snel tienduizenden euro’s op een nieuwbouwproject. Dat blijkt uit een vergelijking die we maakten tussen kavelprijzen in de Oostergast en de stad Groningen.

Een kavel in de nieuwbouwwijk de Oostergast kost € 238 per vierkante meter. Ter vergelijking: een bouwkavel in de nieuwbouwwijk Reitdiephaven in de stad Groningen kost zo’n € 285 per vierkante meter. Een verschil van bijna 20 procent.

Meer te besteden

Het positieve gevolg is dat gezinnen, die kiezen voor een nieuwbouwhuis in de Oostergast, meer geld te besteden hebben voor de bouw en inrichting voor een woning. Want met een gemiddelde kavelprijs van € 144.445 in de Oostergast, loopt de besparing voor kopers flink op: meer dan € 28.000 op een woning.

Met deze besparing houden kopers meer leencapaciteit over voor de bouw van hun huis of voor de inrichting, zoals de keuken of de vloer.

Eric en Amarens verhuisden naar een nieuwbouw huis binnen de wijk
kavels in oostergast
Gerelateerde berichten
Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in en nieuwtjes over de Oostergast? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Interesse