DE OOSTERGAST,
BIJZONDER WONEN BEREIKBAAR
Meer informatie

Oververhitte woningmarkt zorgt voor verkooprecord Zuidhorn

Door de oververhitte woningmarkt verhuizen steeds meer Stadjers naar de omringende dorpen. “Groningers kijken steeds vaker over hun gemeentegrenzen heen”, constateert Fred Stol, wethouder van de gemeente Zuidhorn. Die gemeente vestigde hierdoor een verkooprecord.

Dertig projectwoningen in nieuwbouwwijk de Oostergast (Zuidhorn) hebben deze maand in een recordtempo hun weg gevonden naar een koper. Het is niet de eerste woningverkoop in de Oostergast, maar wel sinds lange tijd weer een erg snelle: het is een tijd geleden dat zoveel woningen in zo’n korte tijd allemaal onder optie genomen zijn.

De woningmarkt in de stad Groningen raakt oververhit”, vertelt wethouder Fred Stol van de gemeente Zuidhorn. “Huizenkopers moeten tegen elkaar opbieden.  Daarom kijken steeds meer stellen en gezinnen buiten de gemeentegrenzen. De omringende dorpen zijn dan heel aantrekkelijk. Daarnaast woon je in Zuidhorn in een dorp met alle voordelen van de stad dichtbij. Verder loopt de Oostergast voorop met gasloos bouwen, en ook dat trekt de vooruitstrevende koper. In de Oostergast is voor iedereen Bijzonder Wonen Bereikbaar!”

Het maakt de Oostergast één van de meest succesvolle nieuwbouwprojecten in Groningen van de afgelopen jaren.

49 potentiële kopers

Op 17 mei zijn 30 projectmatigewoningen in verkoop genomen. In veertien dagen tijd hebben 49 potentiële kopers zich gemeld bij makelaardij Pandomo en inmiddels zijn alle woningen officieel onder optie. De makelaar verwacht dat alle woningen in de komende periode formeel worden verkocht aan de optanten.

Op dit ogenblik zijn er in de Oostergast nog 13 bouwkavels in de verkoop en 4 vrijstaande villa’s. De gemeente verwacht dat ook deze kavels en villa’s snel hun weg vinden naar mensen die liever geen huis willen kopen in Groningen maar kiezen voor Zuidhorn.

Gerelateerde berichten
Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in en nieuwtjes over de Oostergast? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Interesse