DE OOSTERGAST,
BIJZONDER WONEN BEREIKBAAR
Meer informatie

Waarom verhuizen steeds meer Groningers naar Zuidhorn?

Nu de woningmarkt in Groningen steeds krapper wordt, verhuizen steeds meer Stadjers naar Zuidhorn. Vooral nieuwbouwwijk de Oostergast is in trek. Hoe komt dat? Wethouder Fred Stol geeft antwoord.

Hoe komt het dat steeds meer mensen de stad verruilen voor Zuidhorn?

“Zuidhorn is momenteel heel erg in trek. Dat heeft te maken met de stad Groningen, waar de woningmarkt oververhit is geraakt. Mensen kijken daarom verder dan de stad zelf en dan komt Zuidhorn erg in de buurt.”

Veel mensen kiezen voor een nieuwbouwhuis in de wijk de Oostergast. Wat is er bijzonder aan deze wijk?

“De Oostergast is bijzonder door de ligging ten opzichte van de stad. Je bent binnen 9 minuten met de trein in Groningen. Bovendien ligt deze wijk vlakbij het centrum van het dorp Zuidhorn zelf. Voorzieningen zijn in de buurt en dat wordt zeer gewaardeerd. Je bent op de fiets en met de auto heel snel in het winkelcentrum.”

Als we om ons heen kijken, dan zien we dat de natuur volop de ruimte heeft. Nieuwbouw Groningen is dus heel groen.

“Dat komt door de ruime opzet van de kavels. Hier is een hele mooie balans tussen groen, water en het rood van de stenen. En dit wordt zeer gewaardeerd. Deze wijk is gemaakt naar het voorbeeld van de wijk Zuidhorn. Ruim van opzet: veel groen, veel water en heel weinig steen. Dat maakt het een heel bijzondere woonwijk met een heel dorps karakter.”

Nieuwbouwprojecten Groningen in de Oostergast (Zuidhorn) nieuwbouw groningen begint in de oostergast

Voor wie is de Oostergast interessant?

“Wij hebben huizen voor starters en doorstromers; voor jonge gezinnen en ouderen. Je ziet in het straatbeeld dat hier veel verschillende mensen wonen. En juist dat maakt dit zo’n bijzondere wijk. De omgeving is prachtig groen. Het is hier heel landelijk wonen, rust en ruimte. En dat wordt zeer gewaardeerd door gezinnen.”

Wat gaat er in de toekomst gebeuren met de Oostergast?

“De komende tijd gaat er heel veel gebouwd worden. De komende tijd gaan we verder met de verduurzaming van de wijk. Wij willen naar Nul-Op-De-Meter en gaan gasloos. Wij gaan een bijdrage leveren aan de klimaatdoelstellingen, door deze wijk heel erg duurzaam te maken.”

Waarom zou jij de Oostergast kunnen aanraden aan Stadjers die op zoek zijn naar nieuwbouwprojecten in Groningen?

“Tachtig procent komt uit de stad Groningen en die zijn heel blij dat hun kinderen hier in de rust en ruimte kunnen opgroeien. Dat heeft heel erg te maken met het dorp zelf. Het heeft een dorps karakter, met veel groen. En er is veel te doen. Er zijn veel goede voorzieningen, er is sport en het verengingsleven is heel actief. Dus als je je wil inzetten en je wil onderdeel maken van het dorpsleven, dan word je hier zo opgenomen in de samenleving.”

Gerelateerde berichten
Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in en nieuwtjes over de Oostergast? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Interesse