DE OOSTERGAST,
BIJZONDER WONEN BEREIKBAAR
Meer informatie

Wethouder Stol legt eerste steen van woningen

Wethouder Fred Stol heeft dinsdag 5 september symbolisch de eerste steen gelegd van de bouw van 26 nieuwe woningen in Zuidhorn. De eerste woningen (aan de Propusstraat in woonwijk de Oostergast) worden in november 2017 opgeleverd.

Verkoop
Oktober 2016 zijn de woningen in verkoop gegaan. “De enorme belangstelling zorgde ervoor dat alle woningen in razendsnel tempo zijn verkocht”, aldus Fred Stol. De meeste kopers komen uit de stad Groningen of zijn doorstromers uit Zuidhorn. Stol: “De mooie uitstraling van de woningen, de ideale ligging ten opzichte van de stad, het prijsniveau en de faciliteiten in de buurt zijn doorslaggevend voor de kopers.”

Uniek project
De nieuwbouw aan de Propusstraat in de Oostergast omvat in totaal 26 huizen, met twee-onder-een-kap woningen en rijwoningen. Fred Stol: “Het aanbod is gevarieerd en sluit mooi aan bij de al opgeleverde woningen uit eerdere fasen, inclusief het levendige en afwisselende straatbeeld.”

Het plan bestaat uit 18 twee-onder-een-kap woningen in vier verschillende types, 4 woningen met bad- en slaapkamer op de begane grond en 4 rijwoningen. Alle woningen hebben een eigen unieke uitstraling. Nieuwbouw Groningen op zijn best.

Kerst in nieuwe huis
De bouw is inmiddels al van start gegaan. Fred Stol rekent op een snelle oplevering, want de eerste opleveringen zijn begin november 2017 gepland. “De verwachting is dat de meeste kopers de kerstdagen in hun nieuwe huis kunnen vieren.”

Lees alles over onze nieuwbouwprojecten in Groningen.

Gerelateerde berichten
Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in en nieuwtjes over de Oostergast? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Interesse