DE OOSTERGAST,
BIJZONDER WONEN BEREIKBAAR
Meer informatie

2018 was succesvol nieuwbouwjaar voor de Oostergast

Nieuwbouwwijk de Oostergast kijkt terug op een succesvol jaar. Er werd in 2018 volop gebouwd en nieuw aanbod is in recordtempo verkocht.

De woningmarkt in de stad Groningen is oververhit. Het gevolg is dat de Oostergast het ene verkooprecord na de andere breekt, want Groningers verruilen steeds vaker hun stad voor een dorp dicht in de buurt.

Het meest duidelijk werd dit in mei van dit jaar, toen in de Oostergast 30 projectwoningen in recordtempo onder optie kwamen. “De woningmarkt in de stad Groningen raakt oververhit”, vertelt wethouder Fred Stol van de gemeente Zuidhorn. “De omringende dorpen zijn dan heel aantrekkelijk.”

 

Nog meer nieuwbouw

Naast de verkoop van 30 projectwoningen, is in 2018 gestart met de verkoop van nog eens 13 bouwkavels en 4 luxe villa’s (waarvan een deel al onder optie is).

De grote vraag naar woningen in en rondom de stad Groningen, betekent dat er volop wordt gebouwd in de Oostergast. Zo werd er in 2018 gestart met de bouw van 28 projectwoningen in de Anserstraat en Boteinstraat. Ook begonnen meerdere particulieren aan de bouw van een eigen huis op een bouwkavel.

 

Gasloos

De Oostergast bouwt sinds dit jaar duurzaam, waarbij nieuwbouw wordt opgeleverd zonder een aansluiting op het gasnet.

De oplevering van zes aardgasvrije woningen in maart liet goed zien dat fossiele brandstoffen niet meer van deze tijd zijn. Wethouder Fred Stol: “De woningen aan de Nieuwe Gast laten zien dat er prima alternatieven voorhanden zijn.”

Gerelateerde berichten
Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in en nieuwtjes over de Oostergast? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Interesse